fbpx

E-Commerce 1 | Is jouw webshop klaar voor de feestdagen?

Is jouw webshop klaar voor de feestdagen? Dit is het moment van het jaar waarop een webshop de meeste omzet van het jaar draait. E-commerce is booming in deze periode. Dit is ook de reden waarom Black Friday zo heet. Voor de meeste retailers komen ze dan vanuit de rode in de zwarte cijfers. Voor Eigen Zinnig zetten we deze week de puntjes op i zodat alles klaar is voor de drukste periode van het jaar.

Content, ontwerp, SEO, online marketing

Deze onderwerpen zijn allemaal belangrijk om goed voorbereid te zijn op de feestdagen. Hoe staat het ervoor met je contentstrategie voor deze dagen? Heb je alle content al geproduceerd zodat dit geen zorgen oplevert op het moment dat de content gedeeld moet worden?

Zorg ervoor dat je webshop er aantrekkelijk uitziet en de call to actions voor de feestdagen mooi weergegeven zijn. De aanpassingen die je doet voor de feestdagen moeten duidelijke aankoopstappen opleveren.

Het is belangrijk dat alle SEO aanpassingen doorgevoerd zijn zodat je optimaal gebruik maakt van de aangepaste zoektermen die mensen tijdens feestdagen gebruiken. Denk aan “sinterklaas kado”, “laatste moment sinterklaas cadeaus”, “last minute cadeau” of”gratis verzending”.

Mocht je hulp nodig hebben dan helpen we je hier graag mee verder. Wij hebben er namelijk kaas van gegeten en kunnen snel tegengekomen knelpunten verhelpen. Vaak is de basis goed, een aantal aanpassingen kunnen al een heel verschil maken voor daadwerkelijke verkopen rond de feestdagen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

We geven graag wat tips wat je zelf kan doen om je webshop te optimaliseren voor Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerst.

Neem contact op! We maken het nog even op orde

Tip 1: Focus je op aanpassingen op de homepagina

Het bouncepercentage is tijdens de feestdagen hoger dan in andere periodes. Dit betekent dat mensen niet meer dan één pagina van de webshop bezoeken. Bij organisch verkeer gaat dit vooral om de homepagina. Zorg daarom, op die pagina, voor aanpassingen gericht op de feestdagen.

Tip 2: Zorg voor een sub header die op iedere pagina zichtbaar is waarin je een actie voor de feestdagen laat zien

Doordat deze actie op iedere pagina zichtbaar is kan je makkelijk het bouncepercentage verlagen als bezoekers via een ander kanaal je webshop bereiken.

Tip 3: Maak een pagina waarop je acties aangekondigd

Maak klanten nieuwsgierig door acties die eraan komen  te delen op een pagina. Geef aan dat je later meer informatie geeft over de acties. Dit doe je natuurlijk via e-mail waardoor ze zich moeten inschrijven voor je nieuwsbrief.

Tip 4: Geef speciale korting aan volgers op social media

Deel kortingscodes via social media die voor een korte periode geldig zijn. Dit geeft klanten een extra reden om tot aankoop over te gaan. Wissel dit af met kortingscodes die voor langere periode gelden.

Tip 5: Maak een onderscheidende feestdagencategorie

Maak speciale pagina’s zoals “Cadeau ideeën voor Sinterklaas” of “Sinterklaas aanbiedingen”. Voeg aan deze pagina’s producten toe met een speciale korting of die goed als cadeautje bij deze feestdag past. Hierdoor komen je bezoekers direct op een overzichtelijke plek terecht.

Van wie zijn die toffe illustraties?

Die zijn van onze illustrator Marijn. Zij tekent veel voor ons maar ook voor zichzelf. Als je nog naar leuke Sinterklaas cadeautjes op zoek bent moet je zeker even kijken op www.marijnvinzenz.com. Momenteel heeft ze ook nog haar holiday sale! Lekker shoppen met korting. Haar artwork is ook te koop bij Eigen Zinnig in Zutphen.

Eigen Zinnig is een duurzame kinderwinkel in de binnenstad van Zutphen. Ze verkopen zelfgemaakte en duurzame artikelen op het gebied van zwangerschap, geboorte en alles wat kinderen nodig hebben voor de ontwikkeling in de jonge jaren.

Die leuke illustraties zijn ook gewoon in de App Store als Sticker te downloaden. Super cool. Neem snel een kijkje!

Jouw online concept begint bij Snoober Media

Een serie over e-commerce

We vinden het belangrijk om te informeren over e-commerce en tips te geven over een webshop. Lees daarom ook het volgende artikel, “E-Commerce 2 | Wat zijn de trends voor webshops voor 2019?“, over e-commerce.

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter

    Ook interessant

    Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

    Instagram did not return a 200.

    Geef een antwoord