fbpx

E-Commerce 3 | Ben je als webshop al bezig met Sinterklaas en Kerst van 2019?

Dit is een foto

We hebben Pasen net achter de rug. Lijken de volgende feestdagen nog ontzettend ver weg voor je? Dat zijn ze niet. Om volledig van de koopgekte rondom Sinterklaas en Kerst gebruik te maken, zou je nu al met de feestdagen van 2019 bezig moeten zijn. Heb jij de planning voor je webshop voor de feestdagen van dit jaar al klaar? Er is een hoop te doen om in de maanden voor en tijdens de feestdagen zoveel mogelijk omzet te draaien. Voorraden aanleggen, content planning, content creatie, webshop aanpassingen, social media en ad campagnes runnen.

De mogelijkheid tot veel extra omzet

Veel webshop eigenaren denken hier niet aan. Het is mogelijk om in de laatste twee maanden van het jaar te verdienen wat je in die tien maanden ervoor hebt verdiend. Oké, dit geldt over het algemeen voor de grote jongens onder ons. Maar met een gedegen plan en goede voorbereiding is het mogelijk om een significante extra omzet te draaien. 61% van de online cadeaus voor feestdagen worden in de maanden november en december gedaan. 1% van de cadeaus voor feestdagen worden in januari gedaan. De verkoopgekte begint tegenwoordig tijdens Black Friday. Dit fenomeen is overgewaaid vanuit Amerika. In het begin deden er vooral Apple shops en electronica winkels aan mee. Tegenwoordig doen winkels als Zalando en Rituals er ook aan mee.

Waar zet je op in tijdens de verkoopgekte?

Probeer in te zetten op producten die het beste verkopen in je webshop. Je klanten komen hiervoor bij je. Hierom sta je bekend en hier ben je al goed op vindbaar. Leg van deze producten extra voorraad aan en zorg ervoor dat je producten hebt die je bij deze producten kan verkopen. Promoot tijdens een verkoop de nieuwe producten goed. Als je klanten hebt gelokt voor een bed met korting, biedt je op meerdere plekken in je webshop beddengoed aan dat erbij past qua stijl en maat en dat natuurlijk niet of maar een klein beetje in de aanbieding is.

Je haalt mensen dan makkelijk over een product toe te voegen waar een hogere winstmarge op zit. Daarnaast is een goede manier om producten in bundels aan te bieden. Biedt bij een french press bijvoorbeeld ook koffie aan. Los krijg je geen korting op de producten maar in de bundel wel.

Je best verkochte producten zijn makkelijk te ontdekken als je terugkijkt wat je in dat jaar het beste hebt verkocht. Het is ook belangrijk om hier extra voorraad van aan te leggen. Je hebt er niks aan om producten te kopen die je niet tijdens de feestdagen kan leveren. Dit kost je direct die nieuwe of terugkomende klant.

Goede content voor de feestdagen is goud waard!

Content is king! Dat weten we allemaal. Speciale content voor de feestdagen is belangrijk. Je kan ontzettend leuke dingen doen met je posts op social media, in je advertenties en mailings. Daar stopt het niet en daardoor kost nieuwe content maken voor de feestdagen extra tijd. Wij zweren bij een content kalender voor het hele jaar. We vertellen daar in een blog binnenkort meer over. Voor nu zou een content kalender voor de rest van het jaar of eentje die alleen gericht is op de feestdagen al handig zijn.

Wat wil je tijdens de feestdagen allemaal promoten en communiceren? Welke producten ga je pushen? Welke acties ga je doen? Het is goed om dit nu al voor te bereiden.

Wij helpen graag met de voorbereidingen

Verbeter je positie bij Google

Voordat je gaat nadenken over promotie is het belangrijk om te kijken op welke positie je staat binnen Google. Niet alleen met je homepagina maar ook per productcategorie en per product. De eerste 10 posities zijn goud waard omdat ze 94% van alle klikken ontvangen.

Een eerste positie is goud waard. Investeer hierin. Lukt het niet door organische SEO-optimalisatie? Dan is het een goed idee om je producten toe te voegen aan Google Shopping. Hiervoor gebruik je Google Merchant. Door een competitieve prijsstrategie in te zetten via Google Merchant zorg je ervoor dat je binnen Google Shopping altijd bovenaan staat in de resultaten. Nog voor de eerste organische link op pagina 1. Als potentiële kopers via dit kanaal bij het product komen, is de kans op een verkoop vele malen groter dan door middel van de komst via een ander kanaal. Mensen gaan ervan uit dat als je via Google Shopping de goedkoopste bent dit ook ook zo is. Daardoor zoeken ze vaak niet verder en gaan ze tot aankoop over.

Promoot je webshop

Veel webshop eigenaren beginnen er niet aan, omdat ze denken dat het niet mogelijk is om met een klein budget met online reclame te adverteren. Platformen als Facebook Ads en Google Adsense bieden hier juist de perfecte mogelijkheid voor.

Je kunt makkelijk je doelgroep afbakenen en de gebieden waar deze advertenties weergegeven moeten worden. Het is onmogelijk om met een klein budget tegen bedrijven op te boxen die met mega budgetten adverteren. Door je campagne slim in te zetten naast je normale social media posts is het mogelijk om lokaal en binnen de regio je doelgroep te bereiken die al bekend is met je merk. Dit zorgt ervoor dat je op een beheerde manier je traffic en call to action verhoogd. Bekenden en bestaande klanten komen tijdens de feestdagen vaker met je shop in aanraking waardoor ze sneller dat ene product bij jou zullen bestellen.

Onze klant Eigen Zinnig zet de verschillende kanalen juist in om de organische en dynamische groei optimaal te faciliteren.

Zorg ervoor dat pakketjes op tijd zijn!

PostNL heeft vorig jaar vanaf Black Friday tot aan Sinterklaas ongeveer 12 miljoen pakketten verwerkt. Bijna 500.000 pakketen zijn te laat aangekomen. Dit kan menig Sinterklaas feestje verpesten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jou dit niet overkomt.

Probeer klanten over te halen om eerder aankopen te doen door ruim voor de feestdagen korting te geven voor het vroeg bestellen. Dit kan met een sale maar is vaak nog effectiever door het gebruik van een kortingscode. Codes als earlybird, vroegevogel, kerst2019 werken vaak goed. Hierdoor hebben de klanten het idee dat ze toe moeten slaan nu het kan. Kies een uiterste datum tot wanneer deze korting werkt. Daarnaast kan je spelen met gratis verzending vanaf een lager bedrag wanneer je eerder bestelt. De mogelijkheden zijn oneindig.

Ondanks de middelen om klanten over te halen de aankoop eerder te doen, zal de aankooppiek toch in de twee weken voor de feestdagen liggen. Geef in webshop op verschillende plaatsten aan tot wanneer er besteld kan worden met de zekerheid dat de bestelling ook voor Sinterklaas of Kerst binnen is. Overleg met je verzendservice hoe dit voorgaande jaren zat. Tel hier altijd één of twee dagen bij op omdat het ieder jaar hetzelfde liedje is met niet op tijd aangekomen pakketen.

We helpen je graag verder met de voorbereidingen voor de feestdagen van 2019. Wij hebben jaarlijks met deze vraagstukken te maken, zowel binnen de projecten van klanten als binnen onze eigen projecten. We sparren graag een keer om te kijken hoe we je kunnen helpen om optimaal voorbereid te zijn op de komende feestdagen.

Jouw online concept begint bij Snoober Media

Een serie over e-commerce

We vinden het belangrijk om te informeren over e-commerce en tips te geven over een webshop. Lees daarom ook het vorige artikel, “E-Commerce 2 | Wat zijn de trends voor webshops voor 2019?“. Binnenkort lees je weer een nieuw artikel in deze serie.

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter

  Ook interessant

  Food for Thought

  Food for Thought 1 | Waarom zijn bedrijven zoals Instagram en TikTok zo succesvol?

  Waarom zijn bedrijven zoals Instagram en TikTok zo succesvol? Ze moeten iets gemeen hebben en dat klopt. Hun business modellen zijn gebaseerd op de platform thinking theorie. Vaak zorgt dit->

  Lees verder

  Nieuws SEO

  SEO 1 | 404 meldingen zijn killing voor je webshop of website

  Irriteer jij je ook zo aan 404 meldingen? Ze zijn killing voor je webshop of website. Hoe maak je een leuke 404 pagina? Bekijk hieronder de leukste die wij tegenkwamen. Het->

  Lees verder

  Bedrijfsidentiteit Nieuws Snoober Media

  Kom je op onze nieuwe werkplek in Zutphen kijken?

  Wat een euforie! Vanaf 1 november zijn we gevestigd in ons nieuwe kantoor aan de Kuiperstraat in Zutphen. Een nieuwe plek om voor onze klanten en onszelf projecten te doen.->

  Lees verder

  Webshop

  E-Commerce 4 | Loop jij met je webshop achter de feiten aan voor de feestdagen?

  Hoe staat het met de voorbereidingen voor de feestdagen? De voorraden voor Sinterklaas en Kerst moeten ondertussen wel besteld en geleverd zijn. Je hebt natuurlijk ook je content kalender voor->

  Lees verder

  Nieuws Veiligheid

  Veiligheid 7 | Waarom blijft WordPress veiligheid toch zo een hot topic?

  Je hoort in de media regelmatig berichten over de hacks en malware die zich nestelen in onveilige installaties van WordPress. Er wordt zoveel over geschreven dat we merken dat ook->

  Lees verder

  Nieuws Snoober Media

  Algemene Voorwaarden 1 | Wijzigingen per 10 mei 2019

  Voor ons is het belangrijk dat je weet welke afspraken we met elkaar hebben. Transparantie heeft voor ons een hoge prioriteit. Onze nieuwste algemene voorwaarden gaan vandaag, op 10 mei->

  Lees verder

  Webshop

  E-Commerce 3 | Ben je als webshop al bezig met Sinterklaas en Kerst van 2019?

  We hebben Pasen net achter de rug. Lijken de volgende feestdagen nog ontzettend ver weg voor je? Dat zijn ze niet. Om volledig van de koopgekte rondom Sinterklaas en Kerst->

  Lees verder

  Nieuws Wordpress

  WordPress 2 | 5 belangrijke WordPress tips

  Weet je dat WordPress ouder is dan Facebook en Twitter? Het is dan ook niet gek dat WordPress als CMS het grootste marktaandeel heeft. Het fluctueert maar WordPress heeft altijd->

  Lees verder

  Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

  No images found.

  Geef een reactie