fbpx

E-Commerce 4 | Loop jij met je webshop achter de feiten aan voor de feestdagen?

Dit is een foto

Hoe staat het met de voorbereidingen voor de feestdagen? De voorraden voor Sinterklaas en Kerst moeten ondertussen wel besteld en geleverd zijn. Je hebt natuurlijk ook je content kalender voor de komende 3 maanden klaar. Bent begonnen met de content creatie. Je webshop is aangepast en volgens de laatste SEO technieken geoptimaliseerd. Daarnaast kan je bijna beginnen met het klaarzetten van je ad campagnes. Klinkt goed! Toch nog niet zo ver? Dat hoorden we de laatste weken bij verschillende klanten.

Laat die kans om veel extra omzet te genereren nou niet liggen!

De laatste maanden kan je echt veel extra omzet draaien als webshop. Het begint tegenwoordig op die steeds belangrijkere Black Friday. Ik merk dat ik sommige aankopen, die niet direct noodzakelijk zijn, begin uit te stellen om deze op Black Friday te doen. Misschien ben jij niet zo’n grote winkel als Amac of de Bijenkorf. Toch kan het interessant om aan Black Friday mee te doen en je strategie hierop aan te passen. Je hebt dan de eerst klap binnen.

61% van de online cadeaus voor de feestdagen worden in de maanden november en december gedaan

Hoe kies je de juiste producten voor je webshop tijdens de feestdagen?

Breng in kaart welke producten het beste verkopen. Biedt deze met extra korting aan in je webshop. Zorg dat je bij deze producten cross sellers hebt. Deze producten zijn niet of marginaal in de aanbieding waardoor je hier een hoge winstmarge op behaald. 

Daarnaast is het goed om bij de producten met korting nieuwe producten te laten zien. Het is voor klant logisch dat nieuwe producten niet in de aanbieding zijn. De klant kan nieuwe producten tijdens het bestelproces makkelijk toevoegen waardoor je de winstmarge op de order vergroot. Het is over het algemeen niet nodig om bij deze producten je voorraad net zoveel te verhogen als bij je key sellers.

Zorg ervoor dat je al je producten voor de feestdagen kan leveren. Het is teleurstellend als een klant een cadeau niet heeft tijdens pakjesavond. Daarnaast kost dit je direct die nieuwe of terugkomende klant.

Wij helpen graag met de voorbereidingen

Zorg ervoor dat de pakketjes van je webshop op tijd zijn voor de feestdagen!

Het blijft een groot probleem voor webshops. Zorgen dat de pakketjes op tijd bij de klant komen voordat de feestdagen beginnen. Het is ook begrijpelijk. De pakket services verhogen ieder jaar de aantallen die ze kunnen verwerken. Maar op de één of andere manier bestellen we altijd veel meer dan ze inschatten qua groei.

Ondanks de middelen om klanten over te halen de aankoop eerder te doen, zal de aankooppiek toch in de twee weken voor de feestdagen liggen. Geef in de webshop op verschillende plaatsten aan tot wanneer er besteld kan worden met de zekerheid dat de bestelling ook voor Sinterklaas of Kerst binnen is. Informeer bij je verzendservice hoe de bezorging in voorgaande jaren verliep. Tel hier altijd één of twee dagen bij op omdat het ieder jaar hetzelfde liedje is met niet op tijd aangekomen pakketen.

Nu de feestdagen dichterbij komen, is het echt tijd om de voornoemde zaken op orde te hebben. Je begint anders al met een 2-0 achterstand. We helpen je graag met de voorbereidingen voor de feestdagen van 2019. Samen zorgen we ervoor dat jij met je webshop nog kan profiteren van deze tijd door extra omzet. Neem nu contact op om een afspraak te maken.

Jouw online concept begint bij Snoober Media

Een serie over e-commerce

We vinden het belangrijk om te informeren over e-commerce en tips te geven over webshops. Lees daarom ook het vorige artikel, “E-Commerce 3 | Ben je als webshop al bezig met Sinterklaas en Kerst van 2019?“. Binnenkort lees je weer een nieuw artikel in deze serie.

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter

    Ook interessant

    Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

    Instagram did not return a 200.

    Geef een antwoord