fbpx

Laravel 1 | Waarom ben ik zo verliefd op Laravel?

Dit is een foto

Denk jij bij een online oplossing ook snel aan WordPress? WordPress is voor veel online toepassingen een goede oplossing. Ik lever veel projecten op gebaseerd op WordPress. Vaak gebruik je bij WordPress veel verschillende plug-ins die je moet “uitkleden” voordat je de juiste toepassing hebt voor de gebruiker. Laravel is een PHP Framework waardoor je een online toepassing juist omgekeerd kan aanpakken. Je bouwt bovenop het framework. Je bent aan het “aankleden”. Hierdoor kan ik een oplossing opleveren die precies bij de wensen van de klant past. Ook is de oplossing beter schaalbaar en gericht op groei. Daarom ben ik zo verliefd op Laravel!

De voordelen van Laravel

Laravel is ten opzichte van andere PHP frameworks lekker licht. Dit levert snelheid op. Niet alleen snelheid die je merkt bij het gebruik van het eindproduct, maar ook bij de ontwikkeling van een applicatie. De code van Laravel is zo gestructureerd dat je niet een oneindige sliert codes krijgt. Hierdoor is het makkelijk om grote projecten met een team te beheren. Ook is het eenvoudiger om aan een bestaand project te gaan werken. Zo kan ik makkelijk meerdere developers inzetten wanneer dit nodig is bij een project.

Dit komt niet alleen door het framework zelf, maar tevens omdat er binnen de community vanuit het framework bepaalde afspraken zijn over hoe je codeert. Er zijn afspraken over hoe je de code styleert zodat iedereen die de manier kent met een een bestaand project kan werken.

Laravel is het PHP Framework voor webartiesten!

Dit is een foto

Bij Laravel gaat het niet complexiteit

Soms bestaat de discussie dat een goede code altijd ingewikkeld is. Hoe moeilijker de oplossing voor een probleem is, hoe beter de code, dus hoe beter de developer. De Laravel community is hiervan af gestapt. Hoe kan ik door de afgesproken regels met zo min mogelijk codes een oplossing bedenken. Hierom ben ik ook verliefd op Laravel. Het gaat om de “KISS”. Keep it simple stuppid. De back-end van Fifty/Fifty is ook op Laravel gebaseerd.

Een nadeel van Laravel

Er zitten veel standaard oplossingen in Laravel. Omdat het Framework relatief nieuw is, nou ja steeds meer aan populariteit wint, en veel developers er nog mee moeten leren werken, komt het weleens voor dat developers zelf een oplossing coderen die al beschikbaar is binnen Laravel. Deze oplossing had dus niet uitgewerkt hoeven worden omdat Laravel hier al in voorziet.

Wordt jij ook verliefd op Laravel door Laracasts?

Op Larcasts kan je screencasts voor de moderne developer vinden. Het is een soort Netflix voor developers. Ik maak er al jaren gebruik van. Oké, niet om grote stappen te maken maar meer als een naslagwerk. Het forum is een goede plek om vragen te stellen aan mede-developers als je even vastzit en niemand hebt om te sparren.

Voor beginnende developers is het heel handig om snel meer te leren over PHP, Testing en zaken als SOLID, design patterns en natuurlijk om je Laravel eigen te maken. Vooral dat laatste is belangrijk als je voor het eerst begint te werken met Laravel. Ik zou je aanraden om meteen voor het “Forever” plan te gaan. Het is écht iets om in de toekomst als naslagwerk te gebruiken. Voordat je het weet ben jij ook zo verliefd op Laravel! Ssst, tijdens Black Friday hebben ze altijd een goede aanbieding. Is het bijna zover dan zou ik daar op wachten.

Zoals ze zelf zeggen

Nine out of ten doctors recommend Laracasts over competing brands. Check them out, see for yourself, and massively level up your development skills in the process.

Ow, humor in de Laravel wereld is wel handig. Na jaren ervaring is het fijn om een omgeving te hebben waarbinnen het allemaal wat luchtiger mag en waar het vooral om de beste oplossing gaat. Ook al lijkt die soms te simpel.

De eerste aanvragen voor nieuwe oplossingen gebaseerd op Laravel komen al binnen. Daar vertel ik later meer over. Wil jij ook eens bespreken wat Laravel voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op om een gratis innovatiesessie te doorlopen.

Jouw online concept begint bij Snoober Media

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter

    Ook interessant

    Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

    Could not scrape from Instagram (scraping is a deprecated method to retrieve images).

    Geef een antwoord