fbpx

SEO 1 | 404 meldingen zijn killing voor je webshop of website

Dit is een foto

Irriteer jij je ook zo aan 404 meldingen? Ze zijn killing voor je webshop of website. Hoe maak je een leuke 404 pagina? Bekijk hieronder de leukste die wij tegenkwamen. Het is een dooie mus voor je site bezoeker. Ze haken hierdoor negen van de tien keer af. Je bouncepercentage gaat omhoog maar belangrijker is dat je een bezoeker kwijt bent. 404 pagina’s zijn niet killing voor je search engine ranking maar Google zegt wel dat het een negatief effect heeft op je crawl budget. We kregen de laatste tijd veel vragen over het oplossen van 404 meldingen. We vertellen er graag meer over.

Het is belangrijk om 404 pagina’s door te verwijzen naar bestaande pagina’s

Je krijgt een 404 melding als een pagina niet gevonden wordt. Je bezoekt een url die niet meer bestaat. Het is belangrijk om 404 pagina’s door te verwijzen naar bestaande pagina’s. Dit is binnen je WordPress site makkelijk te doen met de plug-in Redirection.

Help mij met het maken van een 404 pagina

Ook is het belangrijk om een informatieve 404 pagina te hebben. Dit is onze 404 pagina. Het is belangrijk om vanaf een 404 pagina door te linken naar andere pagina’s van je webshop. Natuurlijk toon je ook een aantal blog artikelen. Als je een webshop hebt, toon je hier bijvoorbeeld de meest verkochte producten. Daarnaast voeg je ook de mogelijkheid toe om contact op te nemen. Maak er wat leuks van. 

Dit is een aantal van onze favoriete 404 pagina's

Dit is een foto

Pixar 404

Dit is een foto

Lego 404

Dit is een foto

Marvel 404

Dit is een foto

Specilized 404

Bel ons met andere vragen over WordPress

De WordPress plug-in Redirection tegen 404 meldingen

Redirection is de meest populaire omleidingsmanager voor WordPress. Je kunt eenvoudig 301-omleidingen beheren, 404 fouten bijhouden en alle dode url’s (404 meldingen) doorverwijzen die je op site tegenkomt. Doordat je bezoeker altijd omgeleid wordt naar een bestaande pagina zullen ze je site minder snel verlaten.

Redirects instellen

Het is erg makkelijk om een oude pagina naar een nieuwe pagina om te leiden. Dit doe je door een nieuwe redirect toe te voegen. Bijvoorbeeld: /mijn-oude-pagina/ naar /mijn-nieuwe-pagina/. Stel dat je een slug hebt veranderd binnen je site en alle verwijzingen op Google nog verwijzen naar die oude slug. Je lost het makkelijk op door een wildcard redirect in te stellen.

Wildcard redirects instellen

Je kan een slug door een wildcard redirect toe te voegen makkelijk doorverwijzen. Dit doe je door in de source url: ^/oude-slug/* in te voeren. Daarna voer je bij target url: /nieuwe-slug toe/. Hierna wordt https://www.someurl.com/oude-slug/dit-is-een-post/ doorverwezen naar https://www.someurl.com/nieuwe-slug/dit-is-een-post/. Maar ook https://www.someurl.com/oude-slug/dit-is-nog-een-post/ naar https://www.someurl.com/nieuwe-slug/dit-is-nog-een-post/. Je hoeft dan dus niet alle posts te redirecten. Super handig! Je begrijpt het idee. Lees hier de volledige documentatie van Redirection.

Zorg voor een glimlach bij bezoekers van je 404 pagina. Dan klikken ze graag verder

Ik kan wel wat hulp gebruiken met Redirection!

Mocht je hulp nodig hebben om op te starten met redirection, dan geven we graag  een uurtje een 1 op 1 workshop. Nu maar voor €69,-*. Bel ons of laat je gegevens achter zodat we contact met je opnemen.

Jouw online concept begint bij Snoober Media

Een serie over SEO

We vinden het belangrijk om je te informeren over SEO. Binnenkort lees je weer een nieuw artikel in deze serie.

*Op onze locatie, via FaceTime of Skype

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter

    Ook interessant

    Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

    Instagram did not return a 200.

    Geef een antwoord