fbpx

Veiligheid 1 | Je kunt niet meer om SSL heen

Heb je een SSL-certifcaat op je webshop of website? Wij hebben op al onze diensten al jaren een SSL-certificaat. We gaan binnen onze diensten met veel gevoelige gegevens om. Je beseft het je mogelijk niet maar dat ga jij ook.

Persoonlijk vinden wij dat we zijn doorgeslagen met termen omtrent onze online veiligheid. Tegenwoordig worden woorden als hacken in één adem genoemd met een DDOS aanval, zelfs in uitzendingen van het NOS Journaal. Zit er in iedere Starbucks op de gedeelde WiFi iemand mee te kijken met je internet verkeer? Nee natuurlijk niet. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die je kunt lopen maar we worden onnodig bang gemaakt als het gaat om onze online veiligheid.

Is de gemiddelde digitale inbreker echt op zoek naar informatie die je als MKB-er beheerd? Nee. Het is niet effectief om zoveel moeite te steken in het binnendringen van jouw systemen. Maar naast de veiligheidsoverwegingen die wel van toepassing zijn, zijn er zeker redenen om meteen een SSL-certificaat te laten installeren als je dat nog niet hebt gedaan. Het onderwerp SSL-certificaat voelt een beetje gehypet, toch maakt dat het niet minder belangrijk.

Het gaat allemaal om het groene slotje

Vraag nu de SSL overstapservice aan

Het is tijd voor een SSL-certificaat

Het is tijd voor een SSL-certficaat om je online diensten als een app, webshop, website te beveiligen als je dit nog niet hebt gedaan. Het is om meerdere redenen belangrijk om de verbinding tussen je bezoeker en jou te beveiligen. De belangrijkste reden is dat niemand het verkeer tussen je gebruiker en jouw server kan inzien. Ook geven sommige browsers tegenwoordig een “Niet Veilig” notificatie weer bij een webshop of website zonder SSL-certificaat. Een andere belangrijke reden om direct een SSL-certificaat te laten installeren is de vindbaarheid van je webshop of website. Het hebben van een SSL-certificaat verbeterd je positie bij zoekmachines als DuckDuckGo, Google en Bing.

Alle voordelen op een rij

 • Veilige HTTPS-verbinding
 • Gegevens versleuteld verzonden
 • Gebruikers vertrouwen dankzij het groene slotje
 • Betere vindbaarheid in Google e.a. SE’s
 • Wettelijk verplicht volgens AVG
 • Minder gevoelig voor Phishing
 • Voorkomt ‘Niet Veilig’ melding

Het is zo geregeld

Het aanvragen van een SSL-certificaat is zo geregeld. Je krijgt ze vaak gratis bij je hostingpakket. Je webshop of website moet wel worden aangepast zodat alle pagina’s altijd naar een beveiligde verbinding verwijzen.

Hiervoor bieden wij de SSL overstapservice aan.

Voor €69,-* regelen wij alles met je hostingprovider. We passen je webshop of website aan en zorgen dat alles via de nieuwe beveiligde verbinding loopt. Wel zo makkelijk!

Een serie over veiligheid

We vinden het belangrijk om te informeren over online veiligheid. Lees het volgende artikel in deze serie Veiligheid 2 | Veilige wachtwoorden gebruiken.

Jouw online concept begint bij Snoober Media

*Bij deze prijs gaan we uit van een CMS als WordPress en gaat het om werkzaamheden die 1 uur in beslag nemen

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter

  Ook interessant

  Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

  Instagram did not return a 200.

  Geef een antwoord